Ik laat vaak aan andere mensen weten dat wij, huiswerkbegeleiders, het leukste werk ter wereld hebben. Daar sta ik nog steeds achter. Daar is alleen wel iets bijgekomen. Het is ook nog het meest dankbare werk ter wereld. Je ziet direct resultaten: of een kind wat weer lekker in zijn/haar vel zit, een goed cijfer, slagen, overgaan, of het ‘kwartje dat gevallen is’ of soms zelfs van tevredenheid binnenkomen met een vlaai om te vieren dat het goed gaat met de leerling……..Prachtig toch?!

Vaak zien wij ook de dankbaarheid van de ouders zoals hieronder een voorbeeld (namen zijn veranderd omwille van de privacy):

“Toen we in december 2010 de stap richting huiswerkbegeleiding maakten konden we niet dromen dat het Pieter zo goed zou helpen. Je hebt hem werkelijk dat Zetje gegeven die hij (en wij) nodig hadden. Het is prachtig om te zien dat bij Pieter het besef is gekomen dat hij het kan als hij zijn best doet.

We zijn je enorm dankbaar voor de steun en begeleiding.

Graag willen wij, gezien de goede resultaten, proberen de begeleiding terug te brengen naar eenmaal per week. Het is fijn te zien dat het eigenlijk niet Pieter zijn keus is, hij gaat graag naar je toe. Maar hij beseft wel dat het een logische stap is. Het plan is om na de zomervakantie nog even met Pieter de opstart te maken in de derde klas. Gaat dit voorspoedig dan proberen we in het najaar de begeleiding te stoppen.”

En naar die zelfstandigheid toewerken is uiteindelijk ons doel! Wat fijn dat het werkt…..