06 - 20 883 119 info@z-je.nl

Historie

 

Toen huiswerkbegeleiding ’t Z-je begon in september 2005 was het de bedoeling om de middelbare scholier, die met een hulpvraag zat, in de regio te kunnen begeleiden.

Het is begonnen in de Cultuurschuur aan de Zwartendijk in Monster. In september en oktober met twee middagen per week. November was het al drie middagen in de week en in januari 2006 was het vier middagen in week.
De huiswerkbegeleiding kon in september 2006 verhuizen naar Ericastraat 28 en startte met vier middagen en één avond per week.
In dezelfde periode startte er begeleiding op twee scholen, het Rijswijks Lyceum (gestopt in juni 2008) en het Lyceum Ypenburg. Inmiddels heeft André van Vliet op het lyceum Ypenburg de leiding over vijf middagen huiswerkbegeleiding.
Januari 2007 was er in Monster uitbreiding nodig naar vijf middagen en twee avonden. Vanwege deze uitbreiding kwam Nelleke van der Zwan de gelederen versterken in Monster. De populairste middag werd de dinsdag. Om de persoonlijke aandacht te garanderen ondersteunde Erica Faber de leiding op deze middag.
In februari 2008 begon Angela Schipper twee avonden op de Ericastraat. De teller is blijven steken op vijf middagen en vier avonden begeleiding (met in het voorjaar 2008 nog een zondagmiddag groep!).

In september 2008 is Erica Faber met een eigen groep twee middagen in de week begonnen op de Rijnweg als extra locatie. Vanaf 27 oktober is deze locatie verplaatst naar een eigen ruimte op Woutersplein 10. Inmiddels zijn daar nog twee middagen bijgekomen. Shanna Kerklaan begeleidde eerst deze groepen maar in februari 2009 werd deze begeleiding overgenomen door Rosemarie van Antwerpen.

In september 2007 was er ook voor het eerst een vraag naar privé-begeleiding. Maaike Plugge is hiermee gestart en inmiddels is er een groot aantal privéleerlingen die zorg van ’t Z-je krijgen, door diverse begeleiders.

In september 2008 zijn er 2 scholen bijgekomen, nl. het Grotius College in Delft en het ISW Oost in Naaldwijk. Nelleke v.d. Zwan heeft dit opgezet en zij is in januari 2009 verder gegaan in Naaldwijk met vier middagen begeleiding. Nils Klinkspoor heeft Delft overgenomen met in januari 2009 drie middagen begeleiding. In het schooljaar 2009-2010 heeft Alie v.d. Zwan de begeleiding van Nils overgenomen. In Poeldijk op het ISW aan de Irenestraat is Peter van Dijk met een groepje leerlingen van die locatie begonnen in het schooljaar 2009-2010. Simone Bongaards is daarmee verder gegaan het afgelopen schooljaar. En omdat de huiswerkbegeleiding daar ook aardig aan het groeien is krijgt zij assistentie van één of meerdere studentbegeleiders.

Op dit moment krijgen zo’n 250 leerlingen (en studenten MBO/HBO) begeleiding van ’t Z-je in Westland en omstreken.

Ook in ’s-Gravenzande kunnen scholieren nu terecht voor huiswerkbegeleiding.
Marja Hooijmans is in januari 2009 hiermee begonnen. Eerst op de locatie van de Volksuniversiteit ’s Gravenzande maar nu in het pand van de oude Wilhelminaschool.

’t Z-je is in schooljaar 2011-2012 gestart op het Lentiz Flora College in Naaldwijk. Bianca van Luijk heeft daar op maandag- en woensdagmiddag huiswerkbegeleiding gegeven. Inmiddels is  dit overgenomen door Anita van der Wel.

Steeds meer is de vraag verlegd naar begeleiding van kinderen met een specifieke hulpvraag. Vooral in de privébegeleiding maar ook op scholen als het Christelijk Lyceum Delft. Op het Stanislascollege zijn we in het schooljaar 2010-2011 ook gestart met op drie middagen begeleiding aan kinderen met een specifieke hulpvraag.

We hebben drie jaar lang op het Wellant MBO college in Rijswijk studiebegeleiding gegeven aan studenten die extra hulp en zorg nodig hadden.

In november 2012 is Marlies van Denderen begonnen met de taal/spellingtraining ‘Ik wil geen T’. Voor alle mensen van basisschool tot en met hoger onderwijs en zelfs voor het bedrijfsleven is dit een snelle training om weer alle d’s en t’s op de goede plek te zetten.

In september 2013 breidt ’t Z-je uit naar Kennemerland. Ageeth Korten en Maaike Plugge gaan hier privébegeleiding aan huis geven. Een veilige en vertrouwde manier voor ouders om er zeker van te zijn dat het huiswerk van hun kind(eren) gedaan is.

Nieuw in het schooljaar 2013-2014 is ook onze rekenmeeZter. De rekenmeeZter is een specialist op het gebied van ernstige rekenvaardigheden en dyscalculie. Diagnose en onderzoek zijn mogelijk.

HUISWERKBEGELEIDING IS VERSTANDIG

Het overkomt veel leerlingen: een periode op de middelbare schooltijd dat het leren onverwacht minder gaat. Soms is de stof die aangeboden wordt de oorzaak, soms ook zijn er thuis zaken aan de orde die ervoor zorgen dat je je niet goed kan concentreren. Het huiswerk wordt dan een last. Het is in zo’n situatie verstandig om, na schooltijd, te kiezen voor studiebegeleiding. ’t Z-je heeft ruime ervaring in het begeleiden en coachen van leerlingen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben.

FIJN, MEER TIJD OVER!

Misschien zie je er in het begin tegenop om buiten-de-deur huiswerk te maken onder toezicht van ervaren begeleiders. Maar we kunnen je ervan verzekeren dat je, met plezier, betere cijfers kan behalen. In een leuke omgeving ga je met hulp van begeleiders aan de slag. ’t Z-je maakt leren leuker en dat zeggen we niet zomaar. Is je huiswerk op tijd af, dan heb je méér tijd over!

HUISWERKBEGELEIDING NODIG? MAAK VANDAAG JE KEUZE BIJ ’T Z-JE

Bij ’t Z-je kennen we een aantal vormen van begeleiding waaruit je kan kiezen. Zo hebben we kleine groepen waar onder toezicht van begeleiders huiswerk wordt gemaakt. In een leuke omgeving ga je ontspannen aan de slag. Je krijgt hulp en uitleg over onderwerpen die je, na klassikale behandeling (nog) niet goed begrijpt. Maar we kennen ook privé-begeleiding. En bijlessen die over één specifiek vak gaan. Of kies voor examentraining om de laatste puntjes op de i te zetten.

 

De website van 't Z-je maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.